KAARSVERZORGING

ONZE WAS HEEFT 'KARAKTER'

Onze was is een zachte luxueuze was. We verzorgen het zorgvuldig in onze werkplaats, om ervoor te zorgen dat het de perfecte Fox & Wolf-kaars wordt. Als we zeggen dat het een perfecte was met 'karakter' is, betekent dit dat het soms fijne oppervlaktescheurtjes heeft, als het afkoelt en hard wordt. Bij Fox & Wolf zien we deze niet als onvolkomenheden, we zien ze als een persoonlijkheid van de was. De Fox & Wolf was brandt langzaam en schoon. Het bevat geen toevoegingen en het gaat veel langer mee dan veel andere wassen die tegenwoordig op de markt zijn. Je weet wanneer je een Fox & Wolf-kaars hebt branden, omdat het de lucht vult met prachtige aroma's, waardoor een heerlijk ontspannen ruimte ontstaat waar je van kunt genieten.

ZIJN UW PRODUCTEN VEGANISTISCH?

Al onze producten zijn zo veganistisch mogelijk en de reden dat we het zo formuleren is omdat fabrikanten soms niet echt naar voren komen met open informatie over sommige van hun processen. Een goed voorbeeld is de verf die op kaarsglas wordt gebruikt. Maar wees gerust, hier bij Fox & Wolf zorgen we ervoor dat onze was, basen, parfumoliën, lonten, labels en externe verpakkingen allemaal veganistisch vriendelijk zijn. Dit betekent dat er geen dierlijke ingrediënten in worden gebruikt.We hebben er zelfs op aangedrongen dat onze ingrediënten tijdens het testen of produceren niet op dieren zijn getest.

WAT BETEKENT 'KOUD WERPEN' OF 'HEET WERPEN'?

Dit verwijst naar de hoeveelheid geur die je van een kaars kunt ruiken voordat deze is aangestoken en tijdens het branden. Alle Fox & Wolf-kaarsen zijn zeer zorgvuldig uitgebalanceerd met onze geheime mengsels van geuroliën. We gebruiken hiervan gemiddeld 10% in onze kaarsen en tot 20% in onze rietverspreiders, wat het maximale is dat u in deze producten kunt gebruiken. Onze producten zitten dus vaak boordevol aroma.

WAT IS KAARSROET?

Wanneer de lonten branden, warmt het kaarsvet de geurolie op en dit kan roetvorming veroorzaken.Dit is (een) zwarte koolstofafzetting(en), en dit komt vrij in de lucht.Het is een van de redenen dat we ons eigen geheime recept van gemengde was gebruiken, omdat het zeer schoon brandt en een zeer lage roetuitstoot heeft.

TOEN MIJN KAARS AANKWAM HAD DE BOVENKANT KLEINE SCHEUREN IN HET OPPERVLAK. IS DIT NORMAAL?

Onze was bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen. Het is dus een 100% natuurlijke was. Wanneer een natuurlijke was koud wordt, kan deze aan het oppervlak barsten. Maar maak je geen zorgen, als de kaars eenmaal is aangestoken, zal deze verdwijnen.

MOET IK HET DEKSEL OP MIJN KAARS HOUDEN ALS DEZE NIET IN GEBRUIK IS?

Wij zouden zeggen ja!
Het helpt de geur sterk en fris te houden voor de volgende keer dat u het gebruikt. Maar doe het deksel er pas op als het was volledig is teruggekeerd naar zijn vaste toestand.

HOE KAN IK MIJN KAARS GELIJKMATIG OPBRANDEN?

Geloof het of niet maar was heeft een geheugen. Dus wanneer u uw kaars voor het eerst aansteekt en brandt, leert de was bij elke verbranding hoe het zich zou moeten gedragen. We hebben ongelooflijk hard gewerkt aan onze was- en lontcombinaties om ervoor te zorgen dat onze kaarsen gelijkmatig branden. Maar ook een kaars heeft jouw hulp nodig. Wanneer u uw kaars voor het eerst aansteekt, is het erg belangrijk dat u de gesmolten was de randen laat bereiken, waardoor een zogenaamde 'full melt pool' ontstaat. Dit helpt echt om iets dat 'tunneling' wordt genoemd, te voorkomen. Dit is een term die wordt gebruikt om te beschrijven dat, wanneer een kaars niet lang genoeg heeft gebrand, er een diepe ring rond de lont ontstaat die de rand niet bereikt.

MIJN LONTJE IS VERANDERD IN EEN KLEINE ZWARTE PADDESTOEL?

'Mushrooming' is wanneer er een overmatige ophoping van koolstof is op het uiteinde van je lont na het branden. We proberen ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt tijdens ons testproces, maar van tijd tot tijd wil de occasionele kaars dit gewoon doen. En het kan ook gebeuren, afhankelijk van de omgeving waarin de kaars brandt.

Als dit gebeurt, is het heel eenvoudig op te lossen. Wanneer je je kaars uitblaast, laat hem dan resetten. Als ze eenmaal is afgekoeld, kun je een lontsnijder of een kleine schaar gebruiken om dat kleine paddestoeltopje eraf te knippen. Het is belangrijk om paddenstoelentoppen te verwijderen, want soms kunnen deze kleine zwarte topjes de was sneller opwarmen dan zou moeten.

WAAROM IS MIJN KAARSLONT UITGEBOUWD OF VERDRONKEN?

De pit van je kaars zou dit niet moeten doen. Maar van tijd tot tijd kunnen er bepaalde dingen gebeuren waardoor de lont dooft. Bij was kunnen er soms luchtbellen in komen als het afkoelt. Als gevolg hiervan zetten deze luchtbellen zich soms in de was tijdens het uithardingsproces en worden kleine luchtbellen. Als deze kleine luchtbellen zich in de buurt van je lont bevinden, kan dit een klein zinkgat veroorzaken. Hierdoor kan de gesmolten was van de rest van het oppervlak in het gat stromen, waardoor de pit dooft. Als dit ooit gebeurt, laat het ons dan weten en we zullen het rechtzetten. Het is echter eenvoudig op te lossen. Laat de wax gewoon resetten. Verwijder overtollige was van het oppervlak met een klein theelepeltje, zodat het een mooi egaal oppervlak krijgt. Zorg ervoor dat de pit zich boven de was bevindt en je bent klaar om te gaan.

WAAROM RUIKEN UW KAARSEN STERKER DAN VELE ANDERE KAARSMERKEN?

Om verschillende redenen. Hier bij FOX & WOLF HQ gebruiken we hoogwaardige geuroliën van hoge kwaliteit. We gebruiken ook een groter percentage geurolie in onze mengsels dan veel kaarsenfabrikanten. En ook helpt onze speciale wasmix hierbij!

MIJN LONTJE ZIET ER UIT ALSOF HET IS VOORGEBOGEN EN IN DE WAS GEVALLEN?

Dit gebeurt zeer zelden, maar er zijn een paar redenen waarom dit is gebeurd. Onze speciaal gemengde lonten, die zijn gemaakt van katoen en linnen, branden langzaam en werken ongelooflijk goed met onze gemengde was. Meestal knippen deze zichzelf bij terwijl ze branden, maar soms gebeurt dit niet zoals het zou moeten. Als je lont is omgekruld en in de hete was gevallen is, blaas dan gewoon de kaars uit en til de lont ongeveer een minuut recht op, en als het afkoelt zal de lont weer rechtop staan, klaar voor de volgende verbranding. Het is erg belangrijk om de lont bijgesneden te houden tot niet meer dan 1/2 cm.

HOE LANG KAN IK MIJN KAARS BRANDEN?

Het wordt aanbevolen dat een kaars, ongeacht de grootte, niet langer dan 4 uur aan een stuk brandt. En als we kaarsen testen en branden hier bij Fox & Wolf, steken we ze meestal maximaal 3-4 uur aan na de eerste brand. Zoals eerder vermeld, moet uw eerste brandwond lang genoeg zijn zodat het smeltbad de randen van de container volledig kan bereiken. Dit zou ongeveer 3-4 uur moeten duren, en niet meer.

GEBRUIK JE VERSCHILLENDE LONTEN VOOR VERSCHILLENDE KAARSEN?

Het antwoord is ja, absoluut! Het lont is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel bij het maken van kaarsen. We testen onze lonten grondig met elke combinatie van kaars en geur, omdat ze allemaal anders branden, afhankelijk van de mineralen in elke olie.

HOE LANG GAAT MIJN KAARS MEE?

Omdat we hoogwaardige producten gebruiken in onze plantaardige was, brandt deze langzaam en schoon. Maar hoe lang je kaars meegaat, hangt echt van jou af. Als je je kaars voor langere tijd laat branden, wordt de was heter, waardoor de olie sneller opbrandt. Daarom raden we een gemiddelde brandtijd van 2 tot 3 uur aan, of totdat de kaars het volledige smeltbad heeft bereikt.

ZIJN JULLIE LONTEN LOODVRIJ?

Ja, onze lonten zijn alleen gemaakt van een mix van katoen en linnen.

WANNEER MOET IK STOPPEN MET HET BRANDEN VAN MIJN KAARS?

Zodra de wax de laatste 2 cm op de bodem van de container bereikt, is het echt tijd om afscheid te nemen. De reden is dit.. aangezien de was een zeer laag punt in de container bereikt, kan het oververhit raken.. wat betekent dat er veel warmte is in de bodem van de container. Om veiligheidsredenen is het dus altijd het beste om je kaars uit te blazen als de was bijna op is.

FOX AND WOLF'S TOP KAARS TIPS

1) Knip bij het opnieuw aansteken van kaarsen de pit af tot ongeveer 1/2 cm, om roetvorming en onregelmatige verbranding te voorkomen.

2) Plaats altijd op een veilige ondergrond.

3 ) Gebruik het deksel niet als basis. Laat een kaars nooit onbeheerd branden.

4) Brand buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

5) Blijf uit de buurt van ontvlambare items.

6) Ga alleen op niet-ontvlambaar oppervlakken staan ​​- gebruik geschikte containers of kandelaars.

7) Stel de kaars niet bloot aan tocht of andere luchtstromen, bijv. radiatoren.

8) Houd de container vrij van onzuiverheden en ontvlambare materialen.

9) Doof roetende, flikkerende kaarsen – knip de lont af voordat u deze opnieuw ontsteekt.

10 ) Verplaats de kaars niet zolang de was in de brandende schaal nog vloeibaar is.

11) Doof brandende kaarsen nooit met water.